2012-04-10 17:59:56• hírek • szatmar.ro

Nem lesz magyar összefogás Szatmárnémetiben

Nem lesz megegyezés az RMDSZ és az EMNP között Szatmár megyében. Ezt az EMNP keddi sajtótájékoztatóján jelentették be.

Noha az elmúlt héten megtartott RMDSZ-EMNP-MPP egyeztetésen még arról beszéltek a felek, hogy a közös magyar jelöltek állítása Szatmárnémetiben mindenki érdeke, kedd délután már kiderült: nem lesz magyar összefogás. Az  EMNP vezetősége kedden sajtótájékoztatón jelentette be, nem lesz közös magyar jelölt Szatmárnémetiben, mivel az RMDSZ helyi vezetőségével nem sikerült egyeztetniük.

A június 10-én esedékes helyhatósági választásokon ezért külön tanácsosi listát és polgármester- jelöltet fognak állítani, azt azonban még nem döntötték el, hogy kit.

Az EMNP a keddi sajtótájékoztatóval elébe ment a megegyezés véglegesítésének, s ezzel gyakorlatilag eldöntötték, hogy megosztják a magyarságot – reagált  Kereskényi Gábor az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke, aki szerint a Szövetség abba is belement volna, hogy az RMDSZ tanácsosi listán helyet kapjanak EMNP-s jelöltek, de ők ettől mereven elzárkóztak.

Az EMNP-nek meg kell végre értenie, hogy a polgármesteri szék nem játék – mutatott rá Kereskényi  – komoly előkészítő munka előzi meg a jelöltállítást, éppen ezért nem lehet röviddel a választások előtt egy jelöltet “kitalálni”. Az RMDSZ-nek van hozzáértő jelöltje, aki szakmai szinten is bizonyította már rátermettségét. Ezen a szinten már túl kell tudni lendülni a politikai zsarolásokon, és megérteni, hogy szakmai szintre kell emelni a döntéshozatalt. Önkormányzati tisztségviselőink vannak a megyei tanácstól a megyeszékhelyen keresztül a községek többségében, így nyugodtan állíthatjuk, hogy tudjuk milyen a hozzáértő jelölt, aki képes lesz megválasztása esetén ellátni a feladatait. Úgy is mondhatnám ugyanakkor, hogy mi dolgozunk, vezetjük a megyét, a várost, a községeket, míg az EMNP-sek csak beszélnek kidolgozott program és szakmailag megfelelő jelölt hiányában - mondta az RMDSZ Szatmárnémeti elnöke.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: